AVUSTRALYA'DA YENİ MEZUN MÜHENDİSLER İÇİN ÇALIŞMA HAKKI

 

Avustralya Mühendis Vizesi / Nitelikli Mezun Vizesi

"Yeni mezun Mühendisler İçin Avustralya'da 18 aya kadar çalışma hakkı"

Ülkemizdeki sınırlı sayıdaki Üniversitelerin belirli mühendislik fakültelerinden mezun olan mühendislere Avustralya’da 18 ay Yaşama ve Çalışma hakkı veren vize türüdür. özel bir vize sunulmaktadır.

Daha birkaç yıl öncesine kadar 4 üniversitenin çok sınırlı sayıdaki mühendislik fakülteleri mezunlarına sağlanan bu haktan yararlanan üniversite sayısı  2014 yılından bu yana 31 ulaşmıştır. Avustralya Nitelikli mezun mühendis vizesine başvurabilmek için mezun olduğunuz üniversitenin ve bölümün MÜDEK ya da ABET akreditasyonuna sahip olması gerekmektedir.

 

 

“Nitelikli Mezun” Vizesine Başvuru Koşulları

  • MÜDEK akrediteli Üniversite ve Mühendislik Fakültelerinden birinden Mezun olmak ( MÜDEK Tam liste İçin )
  • Diploma tarihinin üzerinden 2 yıldan fazla süre geçmiş olmaması.
  • Nitelikli Mezun Başvurunuz itibariyle 31 yaş altında olmak
  • IELTS sınavın her bir bölümünden en az 6 puan almak.( İngilizce dil kriterini sağlamıyorsanız öncelikle Avustralya'ya giderek dil eğitimi alabilirsiniz)

 

Nitelikli Mezun'' vizesine sahip  mühendisler Avustralya 18 ay boyunca aşağıdaki avantajlardan yararlanmaktadır:

  • Çalışma
  • Eğitim görme
  • Ailenizi de yanınızda Avustralya’ya götürme 
  • Avustralya’da bulunduğunuz sürede göçmenlik vizelerine başvuru hakkı tanır.
  • İngilizcenizi geliştirme 
  • Avustralya’ya seyahat hakkı tanır (bu 18 ay süresince ülkeye dilediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz)