Avustralya Work And Holiday Programı

 

Avustralya'da 1 yıl süreyle tam gün çalışmak, Para kazanmak bunları yaparken dünyanın en modermn ve yaşanası ülkesini gezmek, görmek, yaşam deneyimi kazanmak, ufkunuzu genişletmek ister misiniz. Cevap evet ise Avustralya Work & Holiday programı tam size göre. Ancak bu cazip program için Türkiye’ye verilen 100 kişilik kota seri olarak dolduğu için başvuru sahiplerinin acele etmelerini özellikle öneriyoruz.

Program başvurusunda IELTS 4.5 seviyesinde İngilizce bilginizi kanıtlamanız gerekecektir. Lisans düzeyinde %100 İngilizce eğitimi almış olduğunuzu kanıtlayabilirseniz resmi sınav olmadan başvurunuz yapılabilir ancak Konsolosluk yine de IELTS puanı isteyebilir. 

 

AVUSTRALYA WORK & HOLİDAY PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

 Avustralya Work And Holiday Programı İçin Kimler başvurabilir?

31 yaşından gün almamış olan Önlisans, Lisans programlarının en az 2 yılını tamamlamış olanlar, Master öğrencileri veya bu eğitimlerden mezun olanlar bu programa katılabilirler.

 

 Avustralya Work And Holiday Programı İçin Başvurular ne zaman başlıyor?

1 Temmuz günü tüm başvurular işleme alınıyor.

 

 Başvuru yapılmadan ne kadar süre önce belgeleri teslim etmek gerekiyor?

En az 15 gün önce tüm belgelerin hazırlanmış olması gerekiyor.

 

 Avustralya Work and Holiday Programı İçin Vize işlemleri ortalama ne kadar sürüyor?

Başvuru temmuzda yapılıp ortalama 1-2,5 ayda sonuçlanıyor.

 

 İngilizce düzeyinin ne olması gerekiyor? Nasıl belgelenir?

IELTS 4,5 veya TOEFL 80 ve üzeri olması gerekiyor. Sonuç belgesi de başvuruya ekleniyor.

 

 Dışişleri bakanlığından alınması gereken belge nedir? Nasıl alınır?

Nota ismi verilen bu belge mezunlar için Dışişleri bakanlığından alınıyor. Başvuru işlemini biz yapıyoruz.  Notanın verilmesi halinde belgeler direkt olarak oradan Konsolosluğa gönderiliyor. Bu süreç ortalama 1-2 hafta alıyor.

 

 Belgelerin aslı mı gönderilmeli? İngilizce tercüme gerekiyor mu?

Evet, tüm belgelerin asıllarıyla birlikte onaylı çevirilerinin de gönderilmesi gerekiyor. Çeviri işlemlerini biz yapıyoruz.

 

 Vize Görüşmesi söz konusu mu?

Yüz yüze bir görüşme söz konusu değil.Ancak vize görevlileri sizi telefonla arayarakTürkçe bir mülakat yapacaktır.

 

 Eğer vizem çıkar ancak bir şekilde hemen Avustyralya'ya gidemezsem, hakkımı kaybediyor muyum?

Hayır, Work & Holidayvizeniz çıktıktan sonra 1 yıl içinde istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Bu sürede vizinizin süresinden kaybınız olmaz. Çünkü Avustralya Work & Holiday vizeniz Avustralya’ya gittiğiniz günden itibaren başlar ve 1 yıl geçerlidir.

 

 Avustralya'da konaklamayı kim buluyor?

İstenildiği takdirde konaklamayı biz ayarlayabiliriz.Avustralya'da bir dizi konaklama acentaları buklunuyor. Bu acentalar aile yanı konaklamadan apart konaklamaya, paylaşımlı evlere kadar bir dizi konaklama serçeneği sunuyorlar. Oneriiz başlangıçta 2-4 haftalık konaklama tercih edilmesi sonrasında orada görerek ve sreçeneklkeri değerlendirerek seçim yapılması olacaktır.

 

 Avustralya'da konaklamayı kim buluyor?

 İş bulmak için ise Avustralya’da birçok web sitesi var, katılımcılar oradan kendileri buluyorlar. Katılımcıları dil düzeyleri, eğitimleri, kişisel becerileri iş konusunda etkilidir.

 

 Avustralya'da Aylık ne kadar kazanırım?

Avustralya’da devlet tarafından belirlenmiş olan saat ücreti 19 AUD, vergiler düşürüldüğünde saatlik minimum 16-17 AUD kazanılıyor. (Haftalık 600-700 AUD ). Kişisel beceri ve iş durumuna göre kazanç artmaktadır.

 

WORK AND HOLIDAY PROGRAM HARCAMALARI:

Avustralya'ya Gitmeden önce

TEMEL İŞLEM ÜCRETİ 250$  Standart Ücret (*)
VİZE ÜCRETİ 420 AUD  Konsolosluğun belirlediği kur üzerinden TL olarak
SAĞLIK SİGORTASI 350€ 1 yıl / sigorta işleminizi yapıyoruz.
UÇAK 800€  Ortalama
SAĞLIK KONTROLÜ 250 TL Gerekmesi halinde Konsolosluk ayrıca isteyecektir.
DİĞER    İlk bir aylık konaklama ve cep harçlığı

 

 Stardart ücrete neler dahil?

- Koşullarınızın Work & Holiday programına uygunluğunuzun değerlendirilmesi

- Belgelerinizin İngilizceye çevrilmesi

- Vize formunuzun doldurulması

- Dışişleri Bakanlığına Nota için başvuru yapılması

- Telefonla yapılacak vize görüşmenize hazırlanmanız

- Sağlık sigorta işlemlerinizin yapılması

- Uçak rezervasyonunuz yapılması

- Konaklama için destek

- Avustralya’da eğitim düşünürseniz ücretsiz ek danışmanlık

- Avustralya’daki yaşam konusunda rehberlik